11.5.12

Laberint de Mites i Misteris IV

Deucalió i Pirra

Deucalió era fill de Prometeu i es va casar amb Pirra que era filla de Pandora i Epimeteu.
Quan Zeus va decidir destruir a la raça humana amb un diluvi com a càstig pels seus crims, Prometeu va aconsellar al seu fill Deucalió que construís una gran arca per a ell i la seva esposa i l'omplís de provisions. I això van fer, i van omplir l'arca amb dos animals de cada espècie de diferent gènere.
L'arca va navegar durant nou dies per damunt la terra inundada, fins que va arribar al mont Parnàs, que sobresortia de les aigües del diluvi. 
Un cop va parar de ploure, Deucalió i Pirra van desembarcar i van anar a consultar a l'oracle Termis per saber com trobar a altres persones. L'oracle els va respondre que llancessin els ossos de la seva mare.

Desconcertats en un primer moment per la resposta, finalment van arribar a la conclusió que amb "mare" l'oracle es referia a la Mare Terra (Gea) i els seus "ossos a les pedres. 


Així que Deucalió i Pirra es van posar a tirar pedres i, efectivament, les pedres llançades per Deucalió es van convertir en homes i les pedres llançades per Pirra es van convertir en dones.



Elena Hernando

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada